Ondernemende gemeente

De gemeente Leek is een gemeente in Noord-Nederland, gelegen in het Westerkwartier van de provincie Groningen. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 6.400 ha  en telt zo’n 19.500 inwoners. Leek onderscheidt zich als gemeente door een optimale bereikbaarheid (ligging aan de A7), aanwezigheid van uitgebreide voorzieningen, gunstige ligging ten opzichte van Groningen en Drachten, een vernieuwd centrumgebied Leek-Nietap,  diverse recreatiemogelijkheden onder andere op landgoed Nienoord en het Leekstermeer, een afwisselende natuur en veel werkgelegenheid.

Ruimte voor ondernemen
De gemeente Leek heeft ondernemen hoog in het vaandel. Wij bieden ondernemers de ruimte om te ondernemen. Naast bedrijvenpark Leeksterveld beschikt Leek over nog vier bedrijventerreinen waar ondernemers van klein tot groot terecht kunnen. Voor startende ondernemers en ZZP-ers zijn er diverse bedrijfsverzamelgebouwen beschikbaar. Ook voor winkeliers zijn er volop mogelijkheden in Leek centrum en op het grootwinkelplein.

MKB-vriendelijke gemeente
De gemeente leek is vier keer op rij verkozen tot MKB vriendelijkste gemeente van de Provincie Groningen. Deze verkiezing wordt tweejaarlijks georganiseerd door MKB-Nederland (midden- en kleinbedrijf) en de Kamer van Koophandel. De ranglijst komt tot stand door onderzoek van HanzeConnect, waarbij duizenden ondernemers worden gevraagd naar de tevredenheid over de eigen gemeente,   het imago van de gemeente, beleid en communicatie met betrekking tot het MKB en de hoogte van de lasten voor het bedrijfsleven. De gemeente Leek scoort op alle onderdelen bovengemiddeld.

 

ondernemersvriendelijk_header

 
Economische ontwikkeling
Leek is een ondernemende gemeente, een predikaat dat zowel in het heden als het verleden steeds is waargemaakt.  Na de aanwijzing in 1959 als industriekern, heeft Leek een snelle groei van de bedrijvigheid en werkgelegenheid doorgemaakt. De grootste werkgelegenheid wordt gevonden in de industrie, de handel en de gezondheidszorg. De laatste jaren is ook de werkgelegenheid in de zakelijke en financiële dienstverlening sterk gegroeid. Leek onderscheid zich in de provincie Groningen door een sterk ontwikkeld en gevarieerd midden- en kleinbedrijf en een bovengemiddelde economische groei.