Actief bedrijfsleven

De gemeente Leek beschikt over een actief en gevarieerd bedrijfsleven. De grootste werkgelegenheid wordt gevonden in de industrie, de handel en de gezondheidszorg. De laatste jaren is ook de werkgelegenheid in de zakelijke dienstverlening sterk gegroeid. Bij veel bedrijven staat export, innovatie en samenwerking hoog in het vaandel. Samen sta je sterk en kom je verder. Ondernemers in Leek werken op vele fronten samen.

Samenwerking Leeksterveld
Op bedrijvenpark Leeksterveld wordt met succes samengewerkt. Door de handen ineen te slaan is een glasvezelnetwerk gerealiseerd dat supersnel internet ook voor de kleinere ondernemers betaalbaar maakt. Ook zijn camera’s geplaatst om de veiligheid te vergroten en is met succes een Open Dag georganiseerd.

9564_002 9564_031

Bedrijvenvereniging Leek      
Een belangrijke gesprekspartner voor de gemeente is de Bedrijvenvereniging Leek (BVL).
De BVL heeft meer dan 150 leden afkomstig uit diverse bedrijfssectoren. Naast industriële bedrijven zijn ook dienstverlenende en handelsbedrijven aangesloten. De BVL richt zich vooral op netwerken en behartiging van de economische belangen van de regio. Hierbij trekken gemeente en BVL zo veel mogelijk gezamenlijk op. Via de website van de BVL zijn ook de sites van de aangesloten bedrijven te bereiken.
Meer informatie: www.bedrijvenverenigingleek.nl

Ondernemersfonds
Op initiatief van een aantal ondernemersverenigingen in de gemeente Leek is een ondernemersfonds opgericht. Het ondernemersfonds wordt bestuurd door de Stichting Ondernemersfonds van Leek. De stichting heeft tot doel het verbeteren van het ondernemersklimaat in de gemeente Leek. Dit doet zij door het stimuleren en financieren van collectieve projecten voor en door ondernemers. Projecten kunnen zich richten op bijvoorbeeld promotie, beveiliging of ICT-infrastructuur. Het ondernemersfonds wordt gevoed door een opslag op de OZB in de categorie niet-woningen.
Meer informatie: www.ondernemersfondsvanleek.nl