Nieuwe bedrijven naar Leeksterveld en Leeksterhout

De afgelopen maanden hebben zich wederom een aantal nieuwe bedrijven gevestigd op bedrijvenpark Leeksterveld. Het gaat om de Nationale Watersportbank, Helion IT, Coöperatie Stee050, Van Staal BV en Bouwadvies Van Maaren. De meeste van deze bedrijven hebben gekozen voor bedrijfsverzamelgebouw Desk A7, dat nu vrijwel volledig gevuld is. De nieuwe bedrijven brengen enkele tientallen arbeidsplaatsen met zich mee. Het totale aantal bedrijven op Leeksterveld bedraagt inmiddels zestig.

Bedrijvenpark Leeksterveld laat groei zien

Leeksterveld is aantrekkelijk voor bedrijven door de ligging aan de A7 en beschikbaarheid van supersnel internet voor gunstige tarieven. De ondernemers hebben een eigen glasvezelnetwerk gerealiseerd en plukken daar nu de vruchten van. Een volgende project van de ondernemers is het realiseren van camerabeveiliging. Beide projecten zijn mede mogelijk gemaakt door het Leekster ondernemersfonds.
Er zijn nog kavels op Leeksterveld beschikbaar, kijk hiervoor elders op deze website.

Meer vestigingen en werkgelegenheid

Ook op bedrijvenpark Leeksterhout vestigt zich een nieuw bedrijf met meer dan 100 werknemers. De naam van het bedrijf zal binnenkort bekend worden gemaakt. Ook  bij bestaande bedrijven in de gemeente Leek wordt weer volop geïnvesteerd. Sylvaphane Plastics, Boikon en STT Products realiseren op dit moment uitbreidingsplannen die ook gepaard gaan met uitbreiding van de werkgelegenheid. De gemeente Leek onderscheidt zich door aantrekkelijke vestigingslocaties en een actief en gevarieerd bedrijfsleven.

 

9564_002